מי אינו מכיר את התופעה החוזרת על עצמה בכל כך הרבה בתים, אימא מוטרפת מלחץ, אבא עצבני, כול צועקים על כולם כולל על הכלב, והבוקר עוד לא התחיל?
השאיפה: לצמצם עד כמה שאפשר את סיר הלחץ הזה שנקרא בוקר טיפוסי.
נקודת המוצא:
הבוקר הוא סדרת פעולות רצופה החוזרת על עצמה בצורה כמעט מדויקת ובתזמון קבוע מדי יום. אם כך למה לא להיערך לכך מראש בצורה הטובה ביותר עד כמה שאפשר?
הכינו בגדים מראש על קולב ייעודי
נשמע טריביאלי? אם כן, מה מזג האוויר שצפוי מחר? יש ישיבה חשובה שחייבים לגהץ בעבורה חולצה? עברו פריט אחר פריט והכינו אותו למחר, כולל זוג גרביים בלי חורים, חזייה מתאימה ונעליים מצוחצחות.
רצוי כי לכל אחד מבני הבית יהיה קולב מיוחד משלו למטרה זו, עליו ניתן לתלות בגדים בצורה נוחה ומסודרת.
אוכל
מסדו במשפחתכם את נושא "הלאנצ' בוקס", ברוב מקומות העבודה כיום יש מטבחון קטן עם מקרר ומקרו. הכינו לכם ולבני הבית ערב קודם קופסאות עם מזון. כנ"ל בקבוק שתיה.
מפתחות
עקב אכילס ידוע
מתקן פשוט, שעליו תולים באופן קבוע את הצרורות כשנכנסים הביתה, פותר את החיפושים הבלתי נסבלים בבוקר
הכינו מראש את כל מה שאפשר עד לפרטים הקטנים ביותר.
 
למשל: רוצים להספיק לשתות שתייה חמה בבוקר, מלאו את הקומקום מים ערב קודם, הכינו לכם את הספל החביב עליכם על השיש, נשמע מטורף? הכינו גם כפית.
חלוקת תפקידים
החליטו מראש מי מעיר את הילדים ומלביש אותם ומי מוציא את הכלב.
את התיק לגן של הילד או ביה"ס הכינו גם כן יום קודם, וכן גם את שלכם. יומן הפגישות בתיק, הסלולארי בטעינה כמו גם מחשב כף היד.
לא צריך לעשות הכול רגע לפני שנכנסים למיטה וכבר הרוגים מעיפות אלא במהלך אחה"צ/ערב בנחת.
לעומת זאת, התארגנות הבוקר צריכה להיעשות בצורה אוטומטית כבסרט נע.
ולסיום ממש לפני שיוצאים:
רשימת מטלות לביצוע/בדיקה
על הדלת או המקרר תלויה רשימה קצרה שאותה בודקים ממש לפני שיוצאים את הבית, היא יכולה לכלול כאמור גם את הדברים הכי מובנים מעליהם שאנחנו תמיד שוכחים.
א.לבדוק שלקחנו את הטלפון הסלולארי.
ב.  לכבות את הדוד
ג. לקחת את השמלה לתופרת
ד. איפה החניתי את האוטו יום קודם!

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support