"תגידי, למי יש כוח?" היא אמרה. "חצי בית אני צריכה לארוז, ובסוף אני שוכחת מיליון דברים ואז צריך להתרוצץ ולקנות, ועצבים… זה הדבר האחרון שאני צריכה."

אז ככה…
למי שמתכנן לנסוע לחופש, נופש, סוף שבוע עם המשפחה ולקחת חצי הבית, כמו שממליצים בספר בישול למרוקאיות: קודם כול להירגע.
ועכשיו, להדליק את המחשב (או לסלק בתקיפות את הילד שלא זז ממנו כבר שנתיים) לפתוח מסמך חדש ב"וורד" ולהתחיל להקליד את כל מה שצריכים לקחת. מותר להקליד בצורה אקראית ולא מסודרת, פשוט לשפוך פנימה.
לאחר מכן (לא לשכוח לשמור!) אפשר להקטין את החלון ובכל פעם שנזכרים במשהו לא להתעצל ולהוסיף לרשימה. היתרון המרכזי ברשימה ממוחשבת מול רשימה ידנית, הוא שאת הרשימה הזו כאמור שומרים ולקראת הנסיעה הבאה פותחים ורק עורכים עדכונים רלוונטיים בהתאם ליעד ולעונה.
לאחר שסיימנו להקליד אפשר לערוך את הרשימה בצורה שנראית לנו הגיונית ובאופן שיקל את האריזה, למשל, על פי הדברים שכל אחד מבני הבית לוקח.
בראש הרשימה מציינים את הדברים המשותפים, למשל: מצלמה, מדריך טיולים וכו'. כשהרשימה סופית מדפיסים אותה ומתחילים לארוז. ליד כל מה שכבר נארז מסמנים "וי", ובסופו של דבר מוודאים שוב שהכול נארז.
ולאריזה עצמה:
אחד הדברים שמדירים שינה מעינינו באופן קבוע בערב שלפני, הוא כיצד נזכור להכניס את מברשת השיניים ואת הדאודורנט ברגע האחרון כי אותם אנחנו צריכים גם בבוקר. לבד מהלחץ שמא נשכח אותם, הדבר גם לא מאפשר לסגור את התיקים ולהוריד אותם למכונית ערב לפני היציאה לדרך.
ולכן אני אומרת: "לא לזכור!", פשוט להחזיק שתי יחידות של כל מוצר.תכלס… הפריטים שאתם באמת צריכים להשאיר בחוץ לרגע האחרון הם פריטים בודדים כדוגמת מברשת ומשחת שיניים, כך שלא יקרה שום אסון אם תארזו לכם ולילדים מברשת שיניים חדשה (הם יהיו מאושרים לקבל משהו חדש בערב הראשון מחוץ לבית) וסבון רענן ותשאירו בבית את הישנים.
ככה מונעים בזבוז זמן יקר דווקא לפני היציאה מהבית וגם לא צריך לארוז פריטים רטובים.
איך אורזים?
האריזה תתאים כמובן ליעד ולמטרת הנסיעה. אם אתם נוסעים לטיול מחנאות (קמפינג), אל תיקחו מזוודה יקרה וקשיחה, ואם אתם נוסעים למלון חמישה כוכבים, לא בטוח שהתרמיל מהודו ישמר את הגיהוץ המוקפד של מכנסי הערב.
באופן כללי אני חובבת תיקי נסיעות רכים לסוגיהם השונים (כמו התיקים שלוקחים למכון כושר), יש מגוון גדלים, הם קלי משקל, בעלי כיסים בצדדים (לקבקבים, לתחתונים, לספר, ולמה לא?) ואפשר לסדרם בתא המטען של המכונית בקלי קלות.
ייתכן שתעדיפו לארוז לכל אחד מבני הבית תיק בנפרד או לפחות לילדים תיק אחד ולכם תיק אחר. הדבר עוזר מאוד אם נדרשים לשליפה זריזה במהלך הטיול עצמו או הנסיעה, כשהילדה מתחילה לצווח שהיא מוכרחה כאן ועכשיו את בובת הבראץ התורנית.
לנסיעות קצרות לבית מלון אפשר לקחת מזוודת  "טרולי" קטנה (מזוודה קטנטונת על גלגלים בעלת ידית לגרירה) בטרולי כזאת מכנסי הערב והשמלה לא יתקמטו כלל.
שמפו, קרם גוף, סבון נוזלי, מרכך שיער… אתם ממש, אבל ממש לא צריכים לארוז את בקבוקי החצי ליטר.
ברשתות הפארם השונות נמכרים מוצרים בגודל מיוחד לנסיעה. אפשר גם להשתמש בדוגמיות שמחלקים במחלקות הקוסמטיקה, מטוסים ומלונות. ואם אתם דווקא מתעקשים שחופשתכם לא תהיה חופשה בלי תחליב הגוף בריח וניל וקינמון, ניתן לרכוש בקבוקי פלסטיק קטנים ריקים באותן רשתות או בחנויות טיולים ומלאו אותם.
במה שיישאר באותם בקבוקים תוכלו להמשיך ולהשתמש בבית או במקלחות של חדר הכושר והברכה.
לא מומלץ לארוז דווקא "בערב שלפני" ולגלות שהג'ינס האהוב על הבעל בכביסה ואין לכם מושג ירוק איפה בגד הים מהשנה שעברה.
בקיצור, כדי לשמור על השפיות ועל הסדר ערכו את ההכנות בזמן ובנחת, והעיקר שלכולנו תהיה נסיעה טובה!

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support